

HPB SURGERY CERTIFICATE COURSE August 6-10, 2018

Venue: Auditorium, Sterling Hospital, Gurukul Road Ahmedabad

Final Scientific Program

		6th August 2018 Day 1 - Gallbladder & Bile duct	
Time	Duration	Topic	Speaker
8:00am		Registration(8.00am-8:15am)	
08:15am-08:30am	15mins	Inauguration(8:15am-8:30am)	
08:30am-09:00am	30mins	Welcome address and introduction to the course	Dr Hitesh Chavda
09:00am-09:30am	30mins	Surgical anatomy of bile duct	Dr Rashesh Solanki
09:30am-10:00am	30mins	Radiology in gallbladder and CBD pathology	Dr Dipak Patel
10:00am-10:30am	30mins	Asymptomatic gallstones and GB polyp: to operate or not?	Dr Anil Agarwal
10:30am-11:00am	30mins	Tips to safe cholecystectomy	Dr Avinash Supe
11:00am-11:15am	15mins	Tea Break	
11:15am-11:45am	30mins	Difficult cholecystectomy - tips and tricks	Dr Sunil Popat
11:45am-12:15pm	30mins	Post cholecystectomy bile duct injury	Dr C Khandelwal
12:15pm-12:45pm	30mins	Management of bile duct strictures	Dr V K Kapoor
12:45pm-01:15pm	30mins	Hepatolithiasis and atrophy-hypertrophy complex of liver	Dr Rohit Dama
1:15pm-02:00pm	45mins	Lunch	
02:00pm-02:30pm	30mins	CBD calculi- surgical management	Dr C Khandelwal
02:30pm-03:00pm	30mins	CBD calculi- endoscopic management	Dr Rohit Dama
03:00pm-03:30pm	30mins	Management of choledochal cyst	Dr Avinash Supe
03:30pm-04:00pm	30mins	Incidental Ca gallbladder	Dr V K Kapoor
04:00pm-04:15pm	15mins	Tea Break	
04:15pm-04:45pm	30mins	Management decisions in gallbladder carcinoma : panel discussion Penalists: Dr Anil Agarwal, Dr V K Kapoor, Dr Rohit Dama , Dr Bhavin Shah	Moderator : Dr T D Yadav
04:45pm-05:15pm	30mins	Role of multivisceral / extended hepatic resection for Ca gallbladder	Dr Anil Agarwal
05:15pm-05:45pm	30mins	Stents in biliary malignancy	Dr Sanjay Rajput
		Video lectures:	
05:45pm-06:00pm	15mins	Videos of cholecystectomy in various clinical scenarios	Dr Avinash Supe
06:00pm-06:15pm	15mins	Technique of hepaticojejunostomy	Dr T D Yadav
06:15pm-06:30pm	15mins	Technique of radical cholecystectomy	Dr Anil Agarwal
06:30pm-06:45pm	15mins	Laparoscopic approach to gallbladder cancer	Dr Anil Agarwal
06:45-pm-07:45pm	60mins	Hands-on training: HJ, PJ and PV anastomosis at skill lab	

		7th August 2018 Day 2 - Liver Surgery & Portal	
		hypertension	
Time	Duration	Topic	Speaker
08:30am-09:00am	30mins	Interpretation and relevance of liver function Tests	Dr Sudhanshu Patwari
09:00am-09:30am	30mins	Liver anatomy for surgeons	Dr Hitesh Chavda
09:30am-10:00am	30mins	Liver anatomy – the radiologist's insight & CT and MRI imaging for liver diseases	Dr Shikha Khandelwal
10:00am-10:30am	30mins	Role of PET CT in HPB malignancies	Dr Krishna Kant Agarwal
10:30am-11:00am	30mins	USG for liver diseases and role of intraoperative ultrasonography for liver resection	Dr Prakash Odedara
11:00am-11:15am		Tea Break	
11:15am-11:45am	30mins	Extrahepatic portal vein obstruction (EHPVO) & Non cirrhotic portal hypertension	Dr Chetan Kantharia
11:45am-12:15pm	30mins	Management of portal biliopathy	Dr R A Sastry
12:15pm-12:45pm	30mins	Current role of portosystemic shunt operations	Dr T D Yadav
12:45pm-01:15pm	30mins	Medical management of portal hypertension	Dr Tanmay Vyas
01:15pm-02:00pm		Lunch	
02:00pm-02:30pm	30mins	Non-hepatic surgery in portal hypertension	Dr T D Yadav
02:30pm-03:00pm	30mins	Management of budd-chiari syndrome	Dr Rupesh Mehta
03:00pm-03:30pm	30mins	Role of TIPS and interventional radiology in portal hypertension	Dr Sandip Jhala
03:30pm-04:00pm	30mins	Approach to liver SOL: Case capsule Panelists: Dr R A Sastry, Dr Jitendra Mistry, Dr Kaushal Anand, Dr Jay Mehta	Moderator : Dr Chirag Desai
04:00pm-04:15pm		Tea Break	
04:15pm-04:45pm	30mins	Management of hydatid cyst of liver	Dr R A Sastry
04:45pm-05:15pm	30mins	Management of liver trauma	Dr Chetan Kantharia
05:15pm-05:45pm	30mins	Laparoscopic major and minor hepatectomy	Dr P Senthilnathan
05:45pm-06:05pm 20mins Loco-regional therapies for liver tumors		Loco-regional therapies for liver tumors	Dr Rozil Gandhi
		Video lectures:	
06:05pm-06:20pm	15mins	Laparoscopic liver resection	Dr P Senthilnathan
06:20pm-06:35pm	15mins	Right hepatectomy using hanging manoeuvre and anterior approach Dr Hitesh C	
06:35pm-06:50pm	15mins	Simultaneous resection of sigmoid colon mass and liver metastases for synchronous liver metastases	Dr Hitesh Chavda
06:45-pm-07:45pm	60mins	Hands-on training: HJ, PJ and PV anastomosis at skill lab	
		Dr Chirag Desai, Dr Hitesh Chavda, Dr Sanjiv Haribhakti, Dr Amit Shah, Dr Lakshaman Khiria, Dr Jitendra Mistry	

		8th August 2018 Day 3 - Liver Surgery & Transplantation		
Time Duration		Торіс	Speaker	
08:30am-09:00am	30mins	Anaesthesia for liver surgery	Dr Kinjal Pandya	
09:00am-09:30am	30mins	Perioperative optimisation for liver resection	Dr Amit Shah	
09:30am-10:00am	30mins	Complications of liver resection and management	Dr Chirag Desai	
10:00am-10:30am	30mins	Techniques of parenchymal transection	Dr Amit Rastogi	
10:30am-11:00am	30mins	Techniques of vascular control during liver resection	Dr Hitesh Chavda	
11:00am-11:15am		Tea Break		
11:15am-11:45am	30mins	HCC classification and their limitations	Dr Naimish Mehta	
11:45am-12:15pm	30mins	HCC: resection vs transplantation	Dr Subhash Gupta	
12:15pm-12:45pm	30mins	Liver resection in cirrhotics	Dr Chirag Desai	
12:45pm-01:15pm	30mins	Colorectal liver metastases - management options	Dr Hitesh Chavda	
01:15pm-02:00pm		Lunch		
02:00pm-02:30pm	30mins	Extended liver resections / extreme resections / ALPPS	Dr A S Soin	
02:30pm-03:00pm	30mins	Role of preoperative biliary drainage, stenting, portal vein embolisation and Surgical management of hilar cholangiocarcinoma	Dr Hitesh Chavda	
03:00pm-03:30pm	30mins	Multiorgan harvesting from deceased donor	Dr Naimish Mehta	
03:30pm-04:00pm	30mins	Donor hepatectomy during LDLT - tips and tricks	Dr Subhash Gupta	
04:00pm-04:15pm		Tea Break		
04:15pm-04:45pm	30mins	Normothermic machine perfusion and preservation of liver	Dr A S Soin	
04:45pm-05:15pm	30mins	Recipient Hepatectomy - operative technique	Dr Amit Rastogi	
05:15pm-05:45pm	30mins	Implantation techniques including vascular reconstruction	Dr A S Soin	
05:45pm-06:05pm	20mins	Post liver transplantation complications and management	Dr Naimish Mehta	
06:05pm-06:25pm	20mins	Use of immunosuppresants and antiviral treatment for liver transplant recipients Dr Shravan		
06:25pm-06:45pm	20mins	Video lectures: Technique of donor hepatectomy during LDLT Dr Ai		

Banquet Dinner from 8:00pm onwards

		9th August 2018 Day 4 - Pancreas	
Time	Duration	Topic	Speaker
08:30am-09:00am	30mins	Interpretation of CT/MRI for pancreatic diseases	Dr Sanjay Patel
09:00am-09:30am	30mins	Acute pancreatitis- diagnosis and severity grading	Dr Puneet Dhar
09:30am-10:00am	30mins	Case capsules in acute pancreatitis. Panelists: Dr Vismit Joshipura, Dr Hemant Patel, Dr Lakshman Khiria, Dr Kaushal Vyas	Moderator : Dr M Ibrarullah
10:00am-10:30am	30mins	Pancreatic pseudocyst- when and how to intervene?	Dr Baiju Senadhipan
10:30am-11:00am	30mins	PNET- classification, diagnostic modalities and management options	Dr Shailesh Shrikhande
11:00am-11:15am		Tea Break	
11:15am-11:45am	30mins	PRRT for unresectable / metastatic PNET	Dr Manas Mayank
11:45am-12:15pm	30mins	Complications of pancreaticoduodenectomy	Dr Shailesh Shrikhande
12:15pm-12:45pm	30mins	Approach to locally advanced pancreatic neoplasm	Dr M Ibrarullah
12:45pm-01:15pm	30mins	SMA first approach	Dr Shailesh Shrikhande
01:15pm-02:00pm		Lunch	
02:00pm-02:30pm	30mins	Natural course of chronic pancreatitis	Dr H Ramesh
02:30pm-03:00pm	30mins	Endoscopic and medical management of chronic pancreatitis	Dr Yogesh Harwani
03:00pm-03:30pm	30mins	Surgery for chronic pancreatitis- Indications, options and timing	Dr H Ramesh
03:30pm-04:00pm	30mins	Inflammatory head mass- how to approach? - Panel Discussion Panelists: Dr H Ramesh, Dr Sudeep Shah, Dr Kiran Kothari Dr Mrugesh Doctor	Moderator : Dr Puneet Dhar
04:00pm-04:15pm		Tea Break	
		Video lectures:	
04:15pm-04:30pm	15mins	Laparoscopic LPJ and Frey's procedure	Dr Baiju Senadhipan
04:30pm-04:45pm	15mins	Laparoscopic pancreaticoduodenectomy	Dr Baiju Senadhipan
04:45pm-05:00pm	15mins	Whipple's procedure - how I do it? open approach	Dr H Ramesh
05:00pm-05:15pm	15mins	Minimally invasive necrosectomy	Dr Sanjiv Haribhakti
05:15pm-05:45pm	30mins	Pancreatic anastomotic techniques Dr Puneet Dr	
05:45pm-06:15pm	30mins	Pancreaticoduodenal trauma - diagnosis and management	Dr Sudeep Shah
06:15pm-06:45pm	30mins	Cystic neoplasms of pancreas Dr M Ibrarullah	
	3	- Array - Tableson - Carlotter	

		10th August 2018 Day 5 - Miscellaneous	
Time	Duration	Topic	Speaker
08:30am-09:00am	30mins	Non-NET liver metastases / Non-colorectal liver metastases	Dr Jagadish Kothari
09:00am-09:30am	30mins	Role of EUS for HPB Surgeon	Dr Nilay Mehta
09:30am-10:00am	30mins	How to write an abstract for a conference presentation or a scientific paper?	Dr Sudeep Shah
10:00am-10:30am	30mins	Publications in HPB and transplantation in last two years	Dr Puneet Dhar
10:30am-11:00am	30mins	What, why and how of Randomized controlled Trials	Dr Sudeep Shah
11:00am-11:15am		Tea Break	
11:15am-11:45am	30mins	Antibiotics in HPB surgery	Dr Atul Patel
11:45am-12:45pm	60mins	Examination, feedback and certificate distribution	
12:45pm-01:00pm	15mins	Valedictory Function	
01:00pm-02:00pm		Lunch	

-: Course Organized By :-



SECRETARIAT:

508, Liver Unit, Sterling Hospitals, Sterling Hospital Road, Memnagar, Ahmedabad - 380 052 Call: 9825008402 | gujaratliverclinic@gmail.com | www.gujaratlivercancerclinic.com

For Further information contact Ms. Medha Trivedi 99244 49887

Email: liver@sterlinghospitals.com / hpbcourse2018@gmail.com

Important Contact Numbers for HPB Surgery Certificate Course 2018

Names	Contact Nos	
Dr. Hitesh Chavda	9825008402	Course Director
Dr. Chirag Desai	9824037254	Scientific Committee Chairman
Ms. Medha Trivedi	9924449887	Coordinator
Mr. Jayesh Patel	7096022108	Coordinator
Mr. Vipul Panchal	9924003800	Coordinator
Mr. Sandip Vaghela	9825099938	Workshop Coordinator